Wednesday, June 10, 2009

First Time Jadi Pengapit (Happy Wedding Day to Franco and Julina)

pengantin pun..ada gaya juga ba..hik3..

Opppsss!!..manja pula pengantin lelaki ni..hehe

CEO dan timbalannya..hahaha

panglima delay..hik3..
pakaian tradisi rungus..pakaian pengantin lelaki tu ada moden sikit la..hehe


Hahaha..macam orang kuat kerajaan pula gaya saya tu..hik3...ini la pengalaman saya pertama kali jadi pengapit kepada pengantin lelaki merangkap kawan baik saya..hehe...beliau menjadi raja sehari pada 06.06.2009 dan 07.06.2009.Memang senang jadi pengapit ni..tpi penat la duduk-duduk..hahahaha....memang aramai ti la pada sebelah malam...biasa la kalau majlis perkahwinan ni...tak sah kalau tiada minum sikit2..hik3...minuman???...fuh!!..tak habis minum..memang banyak....Oo..ya..nama pengantin lelaki tu ialah saudara Franco Akat dan isterinya pula ialah Julina...(lupa la bintinya..heheh)...band pengiring pada malam 07.06.2009 ialah kumpulan Rop's..group saya juga..hehe..dan pengacaranya pula ialah saudara Masangki...yang memang hebat dalam bidang pengacaraan majlis perkahwinan...hehe...kalau tak silap,saya pun ada me"nyumbang"kan lagu..hehe... haa..backdrop kat belakang pengantin tu,saya yang tolong lekat..sebab saya ja yang tinggi masa tu...cantik juga???..tidak senget juga??..huahahaha!!!...banyak lagi la cerita malam tu..tpi tak payah la cerita...nanti sampai esok pun tak habis cerita..nanti tak cukup pula page kat blog ni..hahaha... see ya next time with once upon a time in Labuan...LOL.. :-P

p/s: Thanks a million to Mr.Franco and family for inviting me to feel the joy of their wedding ceremony....your kindness and your greatest things so meaningful to me...you all always in my heart even though where i am...hopefully i could be a part of your happy family..finally,thanks god for your blessing to everything we've did...we belive that every single things we had in this life was from you...praise god...

18 comments:

NONG said...

semuanya cantik..
Toyong,orang bilang kan kalau sudah jadi pengapit tu, jodoh semakin dekat tu.hehehe.

Toyong said...

Nong- wah!!..begitu ka tu??..alaa..tak lama lagi la tu kan..hahaha

Zoi said...

banal ino toyong@kolos..oduruuuuukk no ka orikot ot dikau hiza..hehehe..mongusaha banal bo!

NONG said...

Toyong,
kalau bukan tahun depan, tahun depan lagi sampailah tu..hehe. Tapi bakal2 sudah ada ba kan? tinggal sumurung po..ba,bagus2 ko ah.TQ sudi melawat blog saya.Rajin2lah ko berkunjung blog saya untuk 'pendidikan awal'. hahaha

Toyong said...

Zoi- atag mang kosunu po it pilihan ku...hahaha..pintaduai oku no..hik3

Toyong said...

Nong- jgn susah...doakan la supaya sya dapat tu pilihan sya..hahaha..akan sya jemput jga kamu semua..hik3...bnyk post terbaru ko...kalau ada masa,rajin jga ni..hehe

Ethel said...

wah.. lama sudah sia ndak pi kawin-kawin ni! rindu oh...

kawinlah ko cepat bah, toyong! hehehe

Toyong said...

Ethel-..tunggu ko kwin dulu la baru kita ramai2..hik3...kalau sya ni tnggu sya jadi Tan Sri dulu...hahaha

nerl said...

sia doakan smoga ko cpt kawin dan ko akan mjemput sia(pok mkn free)..he3-> yg sbenarnya x tau pa mo kumen..saja ja..

Small Heart said...

c Toyong mengalahkan pengantin o..hahaha

Kay Stanford Jr Kastum said...

Wah kelambatan saya. Congrats Franco!

Toyong said...

small heart- mana da...biasa2 ja sya tu..pengantin mesti nampk segak..hik3...

Kay- nanti ble jmpa dia jga tu..hikk3...

c.ya said...

hellow toyong... sorry for the interruption..hemmm...i just found your blog.hikhik..u don't know me? nevermind... I'll ask your favor later..i means in my wedding ceremony..

Toyong said...

C.ya- it's ok...no words of "interruption" on blogging..hikhik...yeah...i didn't know you...but maybe we can introduce each other later..hehe...my favor??...wedding??...there's must be about BAND right..hihihi...

fed said...

mcm sda lama x update blog ko ni yaw..hehe

Toyong said...

fed-sdah lama yaw..hahaha

Huminodun Queenvillea said...

ba,..sya pun dari kudat juga,.singgah2lah blog sya,.baru2 ja tu..hehe...

Toyong said...

Huminodun Q-ya ka??..bah,,Hi orng Kudat..hihihi