Thursday, January 1, 2009

Rop's December 2008 Events.

Yeah...kita bertemu lagi...kali ni,kita akan bercerita tentang functions Rop's pada december ini.Gambar diatas tu merupakan gambar 'Full team'Rop's.Time tu kami baru nak bertolak ke tempat orang kahwin...sebelum jalan,kami posing dulu..ehehehe..yang pegang tin tu,nama dia Corine Gonduman dan merupakan bassist Rop's juga la.
Seperti yang saya janjikan dulu...haa...gambar diatas tu merupakan gambar saudara Alfius Mogak.Dia la drummer asal Rop's.Masa ni dia bercuti...so,kami pun dapat lah berjumpa dan Jamming sama-sama.Dia ni kalau bercerita,tak kering gusi...memang ada saja lawak jenakanya..hehe.Akhirnya,dapat juga kami mendengar semula pukulan drumnya..memang 'champion'la dia main.saya pun bersemangat main dengan dia.Taringnya masih ada lagi tau..jarang-jarang dia keluarkan..hehe..

Ahaa..eh..eh...ada botol dan tin la...apa tu ah??..hehe..masa ni kami main kat kampung Paku (Matunggung)...saya terus ja singgah sana sebab lewat da saya balik dari KK....da tak sabar nak main..hehe..Kitorang main kat Rumah Panjang.


Hehe..aduh..ada juga muka solo saya ni..hahaha..muka penat la katakan..



Ya...ni gambar saya dan saudara Alfius..ada iras2 abang dan adik tak??..hehe




Ini pula gambar saya dengan Saudara Richard Kinsung.Dia ni Rounded...main gitar boleh,main Keybord boleh,main bass boleh,main drum pun boleh,menyanyi,lagi la boleh.Kreatif orang ni.Lagu ciptaannya pun semuanya sedap.Penyanyi juga dia ni..hehe..kalau dia main gitar pun masih berbisa ni.





Haa...ni time main lagu poco-poco.Menjalar jari-jari Si Isad mencari chord.hehe..
Huuu...last function kami main ialah pada 28hb.12.2008.Memang kami enjoy sangat dapat kumpul satu kumpulan untuk main bersama.Banyak cerita dan peristiwa.Maklum saja la bila december tiba...selepas krismas ja,mesti banyak program lain kan..hahaha.Sekian saja untuk kali ini.Nanti kita kongsi cerita lagi...Aramai tii!!!...







9 comments:

Kay Stanford Jr Kastum said...

Nampak meriah bah kamurang ni.. siok..

Toyong said...

kay-yeah!!..bukan lagi nampak..memang meriah tu..ada minum2 bah..hehe

aaronedy said...

Siok betul lah kamurang... dapat berkumpul semula Band ROP'S...
terutama sekali c Ricard... dia 2 memang cun main giler abis....

bah colos...kasi isi lah sikit senikata lagu yang POPULAR dalan band ROP'S

aaronedy said...

memang seronok lah kamurang..... dapat berkumpul semula .... orginal ROP'S Band.... C Ricard memang semua dia pandai main alat band dan nyanyi...

well Colos... berilah sikit lirik lagu yang popular dalam ROP'S Band

Toyong said...

aaronedy-ko ada blog ka??...janagan ko susah..tnggu sya hafal dulu semua tu lagu baru sya kasi post sini..hehe..(aku tak dapat view blog ko)..

Lintung75 said...

ada bah sia punya blog..
http://lintung75.blogspot.com

nanti kasi paparkan lirik lagu kamurang punya band ROPS...ok

Zoi said...

haluu uncle toyong..mad otutunan ku inot anggota band ROPs mai..kamurang urang Tinangol ka atau lajung?..sia orang Lokoton ba..

ida said...

Meriah.!!..memang meriah...kolos sikit sj gmbr ko ni. Kasi byk2 ba..

Toyong said...

memang meriah tu..hehe..nanti orng knal sya ba ida kalau tlampau bnyk gambar sya..hehehe