Saturday, February 14, 2009

Where is Kunak actually??.. :-) (common mistake)

Daily Express


Utusan Borneo


This Utusan Borneo and Daily Express head lines was issued on 14 February 2009...(Valentine's Day).As usually,every day the "News Paper Boy" will delivered our order.(News Paper).I read the head lines and shock....you could see the picture up there...well,that was common mistake....I thought there is another Kunak located in Peninsular...LOL.. :p

This post doesn't meant humiliate the writer..it's tell us that everybody can do mistake...nobody perfect.So..do not hesitate to apologize someone...hehehe..

p/s: I used my mobile camera to take this picture..so it's not too clear.

18 comments:

Small Heart said...

Huahaha.....I dun read utusan..then i dont mention about it..Hahahah....Gud...Gud...dorg salah tinguk map kali ba...or maybe there is a reason why they do so...who know..hahah...cesss.mo katawa sia ni

Toyong said...

Small Heart- dorang kelam kabut kali ba tu..maklum la..mo p sambut valentine kali..hehe..bah,ko ada sambut valentine ka??..hehe

Puteri (Enuvung) Manisa said...

hem... kesilapan maklumat macam ni boleh menyebabkan ketidakpercayaan rakyat terhadap penerbit media tersebut.

saya sependapat si toyong mangkali tu media lebih utamakan sambutan valentine kali sampai tu tempat pun tidak tau dimana sudah..

ratu neronika said...

mesti rajin baca2 newss bis kalau teda masa tingu tv berita.. so yang rajin nline take ur timee.. frennnn... velentineee... is alwayss lha....

ratu neronika said...

mesti rajin baca2 newss bis kalau teda masa tingu tv berita.. so yang rajin nline take ur timee.. frennnn... velentineee... is alwayss lha....

Toyong said...

Enuvung-...ko sependapat dngn saya??...hehe..apa pun setiap apa yg kita mau buat mesti ada jga kesilapan kan...ini mngkn d sebab kan kecuaian ba ni...

Toyong said...

Neronika-..ko mesti rajin2 baca news ah..nanti Kota Marudu pun ko tidak tau di mana tu..hahaha..ko memang slalu sambut valentine..hehe

Puteri (Enuvung) Manisa said...

hehehe.. kesilapan menyebabkan kemudaratan kali tu pihak media

Zoi said...

huahua..adoii toyong..sia d JB sdh ba sikarang. Sa nda tau sdh sa d mana tu Kg Lokoton, Kudat. Nanti sa cari d sini (JB)..huahaha..durang ni kan..buat lawak oo kan..apa pun, memang satu kesilapan yang besar oo..kalau la media tu anggapa ia besar. Ada la ko follow-up pemebetulan kena buat ka tidak?

Ethel said...

Err.. I think when the news was announced to public, it was made officially in Kuala Lumpur, hence, they wrote "Kuala Lumpur" before the news. :D

Anyway, wah.. 2 orang mati kena tetak di Kunak?? Why is all these happening after we pindah from Kunak???? :P

ratu neronika said...

mesti lah hari2 sa velentine ni... toyong... emmm pasal news tu sa selalu baca bha online ja mah... mana la sempat tingu berita, awal jam 8 da moruk.. malas suda sa skrg ni.. sa jadi pemalas sudah.. boleh ka tu malas2 heheeh...

ko kasi masuk lagi lah berita yang semua pun bikin persoalan yang logik2 ahh masuk juga pg otak jadikan ia ilmu k toyong...

Toyong said...

Enuvung-..sangat memudaratkan tu..hehe

Toyong said...

Zoi-..jangan ko pura2 tidak tau tu kg Lokoton kalau ko da plng Sabah ah..hehe..saya tak da follow-up o..nanti la saya tngu..ada correction atau tiada..

Toyong said...

Ethel-..mangkali la tu..kuat kali berkat ko waktu ko d kunak..thats why tiada yg kena tetak..skrng kamu d kudat da..tak orng da mau protect Kunak..hehe..

Toyong said...

Neronika-nanti saya kasi post sesuatu yg buat kamu akan bergaduh sini...sebagai contoh...kenapa setiap kali kita bersin,mesti tutup mata..hahaha

ratu neronika said...

hahha ko tau napa.. bagi saya mungkin dia tidak mau tingu tu kuman keluar.. atau pun.. takut tekencing kali menahan lah tu.. hahah ntah lah... maybe impuls saraf dia kot auotomatik mah... belajar ains lor... alaaa cari benda lain lah.. apa kah sains mengenai saraf ko ni.... mana ada mau begaduh kita kawan2 mah.. isk jauh2 lah kalau mau gaduh2 tak baikk. tau tuuu

Toyong said...

Neronika-..itu kuman malu2 ba tu..haha..kamu gaduh ja ba..sya jadi pengadil..huahaha

ratu neronika said...

sa tak mau begaduh bha.. hehe macam ko juga kan tidak mau gaduh2 heheeh sa ingat hari tu time kamu mau begaduh haha macam budak2 ehh ayaaa lucu sa mau ingat tu hal.. depan kedai 7 eleven tu kan toyong.. hahaah adeded.. bahaya... lucu banyak lah lucu.. ahhahah